Кімнатні пальми: види та правила догляду в домашніх умовах для початківців та досвідчених квітникарів

0 Comments


Кімнатні рослини є чудовою прикрасою для будь-якого будинку чи офісу. Останнім часом особливо популярними стали кімнатні пальми. Вони мають гарне листя і не вимагають особливого догляду. У цій статті ми розглянемо різні види кімнатних пальм та правила догляду за ними. Про вуличні пальмі ви можете дізнатися за посиланням https://pvsli.if.ua/.

Види кімнатних пальм

Кентія Білорізиста (Howea belmoreana)

Кентія Білорізиста є одним із найбільш популярних видів кімнатної пальми. Її висота може досягати 2 метрів. Листя даної рослини темно-зелене з матовим блиском і має довгу лінійну форму. Кентія Білорізиста добре росте в потемнілих приміщеннях, при цьому рекомендується поливати її 2-3 рази на тиждень.

Кентія Форстера (Howea forsteriana)

Кентія Форстера є одним із найпоширеніших видів кімнатної пальми. Висота рослини може досягати 2,5 метрів. Кентія Форстера має гарне листя зеленого кольору з матовим блиском і закругленою формою. Рекомендується поливати рослину 2-3 рази на тиждень.

Кімнатні пальми: види та правила догляду в домашніх умовах для початківців та досвідчених квітникарів

Кокосова Пальма (Cocos Nucifera)

Кокосова Пальма – це один із найнезвичайніших видів кімнатної пальми. Висота цієї рослини може досягати до 4 метрів. Листя Кокосової Пальми має жорстку текстуру та овальну форму. Рекомендується поливати рослину трохи більше 1 разу на тиждень.

Рафія (Raphia)

Рафія є одним із найбільш екзотичних видів кімнатних пальм. Її висота може досягати 3 метрів. Листя Рафії має тонкі довгі стебла, які утворюють віялоподібну форму. Рекомендується поливати рослину 2-3 рази на тиждень.

Дацена Крупнолиста (Dypsis lutescens)

Дацена крупнолистна є одним з найбільш популярних видів кімнатних пальм. Її висота може досягати 2 метрів. Листя даної рослини має жовті та зелені відтінки з матовим блиском і закруглену форму. Рекомендується поливати рослину 2-3 рази на тиждень.

Правила догляду за кімнатними пальмами

Полив

Для кімнатних пальм дуже важливо підтримувати помірний рівень вологості. Кількість поливів залежить від температури приміщення та сезону року. Влітку рослина потребує частіше поливу, а взимку — рідше. Завжди слід перевіряти верхній шар ґрунту на вологість перед кожним поливом.

Освітлення

Кімнатні пальми віддають перевагу яскравому, але розсіяному світлу. Вони не повинні знаходитися на прямих сонячних променях, які можуть пошкодити їхнє листя. Рекомендується розміщувати рослини неподалік вікон, але так, щоб вони були захищені від яскравого прямого сонця.

Кімнатні пальми: види та правила догляду в домашніх умовах для початківців та досвідчених квітникарів

Температура

Кімнатні пальми найкраще ростуть за температури повітря від 18 до 25 градусів Цельсія. Важливо уникати різких перепадів температури та протягів. Якщо взимку температура опускається нижче 15 градусів, то рослина може завдати шкоди.

Добрива

Для кімнатних пальм дуже важливо надавати достатню кількість поживних речовин. Рекомендується використовувати добрива для пальм, які продаються у спеціалізованих магазинах. Підживлення рослин проводять навесні та влітку.

Пересадка

Пересадка рослин необхідна кожні 2-3 роки. При пересадці рекомендується використовувати новий ґрунт і горщик, який має бути на 2-3 см більше попереднього. Пересадка рослини найкраще проводити навесні чи влітку.

Обрізка

Обрізка кімнатних пальм необхідна для підтримки красивої форми куща та видалення старого, засохлого листя. Рекомендується видаляти тільки те листя, яке повністю висохло. Повністю здорове листя не вимагає обрізки.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *