7 ознак якісної побутової техніки

0 Comments


Вибір технічно складних товарів ускладнюється великою кількістю брендів і моделей, що часто відрізняються лише дизайном. При цьому недобросовісні виробники нерідко вказують недостовірні характеристики виробу, які споживач зазвичай не може перевірити. У таких умовах слід звертати увагу на характерні ознаки якісної побутової техніки, які наведені нижче. Чим більше їх поєднується в одному виробі – тим вища ймовірність того, що виріб служитиме довго і не доставлятиме проблем.

7 ознак якісної побутової техніки

Надійність виробника. Перевагу краще віддавати продукції компаній, що проектують свою техніку. Apple, Bosch та інші OEM-виробники самі розробляють вироби, а також визначають основні параметри моделей навіть якщо виробництво здійснюється на сторонніх підприємствах. Суворий контроль якості забезпечує збіг реальних характеристик товару із заявленими. ODM-виробники можуть вибрати лише дизайн та логотип для техніки, яку вони замовляють. Технічні характеристики у разі вибираються з різноманіття стандартних розробок реального виробника. Контроль якості у разі набагато нижчому рівні, оскільки вимагає додаткових витрат.

Поширеність бренду. Якщо компанія-виробник заявляє, що зареєстрована в Німеччині, Японії, Італії, США – це ще не ознака якості. Налагодити виробництво в цій країні набагато складніше, ніж створити компанію. Навіть провідні OEM-компанії вважають за краще розміщувати замовлення на складання в Азії та інших регіонах, щоб скоротити витрати на виготовлення та логістику. Найпростіший спосіб перевірити бренд – спробувати знайти вироби аналогічної марки у зарубіжних інтернет-магазинах.

Спеціалізація компанії. Найкращі вироби виходять у тих компаній, які спеціалізуються саме на їхньому виробництві. Для Xerox це оргтехніка, для Kärcher – обладнання для збирання, для Jacuzzi – гідромасажні ванни, для Bone Crusher – подрібнювачі харчових відходів. Корпорації, що випускають широкий спектр товарів на зразок Samsung і LG, теж існують, проте їх можна перерахувати на пальцях. А ось невелика та невідома компанія, яка одночасно випускає гарний інструмент, побутову техніку та електроніку – це практично нереально. Навряд чи ви відразу купите собі принтер Jacuzzi або ванну Xerox тільки тому, що знаєте про успіхи марки в іншій сфері. Такий самий підхід справедливий і для побутової техніки.

7 ознак якісної побутової техніки

Термін служби та гарантія. Стандартний гарантійний термін для побутової техніки – 1–3 роки з моменту покупки. Якщо виробник (саме виробник, а не магазин у рамках додаткового сервісу) готовий гарантувати роботу приладу протягом 5 років і більше – це ознака впевненості в надійності виробу. Не варто плутати гарантійний термін із терміном служби. Термін служби – це період, протягом якого товар повинен виконувати свої функції за умови дотримання правил експлуатації.

Доступність сервісних центрів. Навіть якісна складна побутова техніка рано чи пізно виходить з ладу або, як мінімум, вимагає обслуговування. Тому при виборі необхідно враховувати наявність авторизованих сервісних центрів у місті та регіоні перебування. У разі поломки товару після закінчення гарантійного терміну за наявності сервіс-центру та запасних частин його цілком можна буде відновити з мінімальними витратами. Якщо фірма готова гарантувати лише заміну виробу під час гарантії у магазині – це ознака того, що запчастини окремо не поставляються, що притаманно ODM-производителей.

Наявність достовірних відгуків. Найпростіше визначити якість товару за відгуками реальних користувачів. На жаль, поряд із достовірними серед них зустрічаються і фейкові рекламні. Зробити правильний вибір допоможе аналіз кількох думок на різних майданчиках, у тому числі на форумах та в соцмережах. При цьому в першу чергу потрібно орієнтуватися на думку, що базується на багаторічному досвіді використання приладу, бажано з оригінальними фото та відео, які підтверджують, що відгук написаний реальним користувачем.

Оформлення упакування. Побутова техніка, що легально розповсюджується через мережеві магазини, повинна відповідати ряду вимог. Для електроприладів це в тому числі сертифікація щодо безпеки низьковольтного обладнання та електромагнітної сумісності. Номер сертифіката і назва організації, що його видала, повинні бути на упаковці. Також на ній обов’язково вказується інформація про завод-виробника та імпортера. Відсутність даних може бути ознакою того, що товар є контрафактним, а безпека його використання не гарантована.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *