Чи варто купувати авто із 90-х лише тому, що воно дешеве в обслуговуванні?

0 Comments


Доглянуті автомобілі родом із 90-х знову почали мати попит на вторинному ринку. Зазвичай їх беруть рукасті водії, які хочуть дешево купити автомобіль для щоденних поїздок та довести його до пуття за відносно невеликі гроші. Запчастини для старих вітчизняних автомобілів коштують копійки. Запчастини для іномарок – дорожчі, але більшість комплектуючих зазвичай купуються на авторозбірках.

Чи варто загалом купувати авто з 90-х тільки тому, що воно дешеве в обслуговуванні? Розбираємось разом.

Чи варто купувати авто із 90-х лише тому, що воно дешеве в обслуговуванні?

Відповідаємо на головне запитання

Класичними автомобілями, випущеними наприкінці минулого століття, вважаються Volkswagen Passat B3 та Golf II, Mercedes W201 та W124, Audi 80/А4 та 100/А6, Toyota Corolla VII та Carina Е, Honda Civic та Accord. Вони вважаються довговічними та надійними. Частка правди у цьому, безумовно, є.

Технічна справність та стан кузова

Але основна проблема полягає в тому, що цим автомобілям понад два десятки років. У них у більшості випадків є проблеми і з технічного боку, і щодо зовнішності. Начинка та кузов напевно вимагатимуть хоч і невеликих фінансових вкладень, зате достатніх тимчасових та трудових витрат. Стан старих іномарок зазвичай неважливий. Натрапити на чудовий екземпляр, яким все життя володів один відповідальний дідусь, практично неможливо.

Щоб автомобіль був у адекватному стані, він не повинен був використовуватися в зимовий період або власник мав його ретельно обробляти антикором, доглядати авто та вчасно обслуговувати. Те, що така модель зустрінеться на вторинному ринку, віриться слабо.

Чи варто купувати авто із 90-х лише тому, що воно дешеве в обслуговуванні?

Юридична чистота

Але кузов та технічна справність авто – не єдина проблема. Кримінальні машини з 90-х вже багато бачили у своєму житті – на багатьох примірниках, які користуються величезною популярністю в ті роки, перебиті VIN-номери. Потенційний покупець може про це навіть не дізнатися – все скрізь співпадатиме. Але якщо він захоче заощадити і, наприклад, переклеїти лобове скло своїми руками, то під старим вже може виявити варений шматок металу. Ще гірше, якщо обман виявиться під час спроби зареєструвати автомобіль у Державтоінспекції. Тоді проблем точно не уникнути. Щоб повернути гроші, новому власнику доведеться подавати позовну заяву до суду та притягувати минулого власника до відповідальності. А це та ще нервування…

Такі авто часто мають юридичні проблеми.

Висновок

На виході виходить цілком стандартна ситуація – машина не стала капсулою часу, що збереглася у чудовому стані. Це типовий автомотлох.

Щоб кузов був у пристойному стані, краще шукати надійних автомобілів, вироблених у 2000-х роках. Більшість із них – приклад старої інженерної школи, тому такі моделі оснащені вдалими живучими двигунами та коробками передач. Через свій вік вони, як правило, непогано виглядають у плані кузова. Вони і значних фінансових вкладень не вимагатимуть, і не доставлятимуть масу проблем із місяця на місяць.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *