Запіканка з картоплі та курячої грудки. Ледача вечеря для всієї родини

0 Comments


Не всі люблять витрачати свій час на приготування складних та дорогих страв. Ось і мені останні дні більше подобається готувати щось просте, але при цьому смачне.

Цього разу вирішила зробити запіканку з картоплі, т.к. всі продукти вже були вдома.

Таку запіканку багато хто вже міг пробувати, але в інших варіаціях. Всі продукти замінюються, замість курки можна взяти яловичини та додати помідори, або замість плавленого сиру використовувати звичайний тертий.

Запіканка з картоплі та курячої грудки.

Список інгредієнтів:

  • картопля – 400-500 грам
  • куряче філе – 600 грам
  • одна цибулина
  • плавлений сир без добавок – 200 грам
  • сметана – 100 грам, беріть будь-яку жирність
  • 3 яйця
  • сіль перець
  • приправа для картоплі – якщо є

Підготовка:

  1. Почистіть і поріжте картоплю якомога тонше. Я взагалі використовувала овочечистку та нарізала його як на чіпси. Так картопля краще пропечеться.
  2. Курячі грудки так само необхідно порізати якомога менше, скибочками. Цибулю ріжте кільцями. Курку я обваляла в копченій паприці, ви можете її так само посолити і поперчити небагато.
  3. Зробіть заправку для запіканки: змішайте яйце, сметану, сир та сіль із перцем. Приправи додайте до смаку. Можете збити блендером, я перемішала все вилкою.
  4. Розігрійте духовку до 200 градусів.

Запіканка з картоплі та курячої грудки.

Як готувати:

  1. Візьміть зручну вам форму, змастіть її вершковим, або олією. Викладіть першим шаром картоплю. Я посипала його спеціальною приправою для картоплі. У ній вже містяться трави, перець та сіль. Якщо у вас такої немає, то просто посоліть і поперчіть картоплю.
  2. Далі викладайте шарами цибулю та курку. Вгору вилийте яєчну суміш і накрийте форму фольгою. Поставте у розігріту духовку.
  3. З фольгою запіканку готуйте 15 хвилин, далі потрібно її зняти, і залишити ще на 30 хвилин.

Перед подачею спробуйте картопля на готовність, бо в мене бували казуси через духовку. Якщо вона ще не дійшла, просто поставте ще хвилин на 20.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *