Запіканка з картоплі та курячої грудки. Ледача вечеря для всієї родини
0 Comments

Не всі люблять витрачати свій час на приготування складних та дорогих страв. Ось і мені останні дні більше подобається готувати щось просте, але при цьому смачне.
Цього разу вирішила зробити запіканку з картоплі, т.к. всі продукти вже були вдома.
Таку запіканку багато хто вже міг пробувати, але в інших варіаціях. Всі продукти замінюються, замість курки можна взяти яловичини та додати помідори, або замість плавленого сиру використовувати звичайний тертий.
Список інгредієнтів:
- картопля – 400-500 грам
- куряче філе – 600 грам
- одна цибулина
- плавлений сир без добавок – 200 грам
- сметана – 100 грам, беріть будь-яку жирність
- 3 яйця
- сіль перець
- приправа для картоплі – якщо є
Підготовка:
- Почистіть і поріжте картоплю якомога тонше. Я взагалі використовувала овочечистку та нарізала його як на чіпси. Так картопля краще пропечеться.
- Курячі грудки так само необхідно порізати якомога менше, скибочками. Цибулю ріжте кільцями. Курку я обваляла в копченій паприці, ви можете її так само посолити і поперчити небагато.
- Зробіть заправку для запіканки: змішайте яйце, сметану, сир та сіль із перцем. Приправи додайте до смаку. Можете збити блендером, я перемішала все вилкою.
- Розігрійте духовку до 200 градусів.
Як готувати:
- Візьміть зручну вам форму, змастіть її вершковим, або олією. Викладіть першим шаром картоплю. Я посипала його спеціальною приправою для картоплі. У ній вже містяться трави, перець та сіль. Якщо у вас такої немає, то просто посоліть і поперчіть картоплю.
- Далі викладайте шарами цибулю та курку. Вгору вилийте яєчну суміш і накрийте форму фольгою. Поставте у розігріту духовку.
- З фольгою запіканку готуйте 15 хвилин, далі потрібно її зняти, і залишити ще на 30 хвилин.
Перед подачею спробуйте картопля на готовність, бо в мене бували казуси через духовку. Якщо вона ще не дійшла, просто поставте ще хвилин на 20.