2 простих правила, які безвідмовно працюють у відносинах

0 Comments

2 простих правила, які безвідмовно працюють у відносинах

Вони допомагають зрозуміти, чи не обманюєте себе. Ілюзія це чи серйозні стосунки. Щастя від них чекати чи розчарування. Варто їх продовжувати або настав час поставити жирну точку. Розклад таро на відносини, як це зробити розповідають за посиланням https://varto.org.ua/?p=1235.

Ось 2 простих правила, які безвідмовно працюють у стосунках.

Правило 10 кроків

Уявіть, що ви з партнером стоїте на відстані 10 кроків один від одного. Ви робите крок – він робить. Ви зупинилися – і він пригальмував. Не важливо, хто робить перший крок. Важливо, щоб обидва йшли назустріч один одному. Щоб кроки (дії) були взаємними.

10 кроків – це умовність. Ви можете робити для стосунків трохи більше, ніж партнер, або, навпаки, його старання будуть вагомішими. Але значного перекосу в балансі “брати-давати” не повинно бути.

А якщо партнер не робить крок до вас навіть після вашої ініціативи – швидше за все, він не зацікавлений у відносинах чи цей інтерес слабкий, недостатній. Подумайте, чи варто їх продовжувати. Оцініть ризики та наслідки.

Той, хто вкладає у відносини значно більше, ризикує:

  • Бути знеціненим. Люди не так вже й цінують те, що дісталося їм легко. І часто сприймають це як належне.
  • Бути використаним. Він дає багато, не вимагаючи натомість. А це зручно.
  • Швидко набриднути. Коли партнера “занадто багато”, коли він душить своєю любов’ю, з цих відносин хочеться втекти.
  • Не помітити, що взаємності просто нема. Вона вигадана. А стосунки тримаються на тому, хто їх тягне, хто робить кроки і за себе, і за партнера.

Тому золоте правило: робіть приблизно стільки ж кроків (дій, вчинків), як робить партнер. У відносини повинні вкладатися обидва, і робити це РІВНО.

2 простих правила, які безвідмовно працюють у відносинах

Правило прямої розмови

Правило незамінне, коли у відносинах немає ясності та стабільності. Людина то з’являється, то пропадає. То каже, що любить і малює картини щасливого майбутнього, то стає холодним та відстороненим. Ви ніби на гойдалці, причому ніколи не знаєте, куди качне цього разу.

Вам може допомогти пряма розмова. З аргументами, питаннями, прикладами ситуацій. Так і запитайте: “Хто я тобі?”. Або якщо чуєте його обіцянки, поцікавтеся: “Коли саме це буде? Дата? Час?” Якщо знайдете на це сміливість, ви все побачите з його відповідей.

У відносинах майже нічого САМО НЕ ВИРІШУЄТЬСЯ. Можна роками тішити себе ілюзією, що скоро все зміниться. А людина, можливо, ніколи не сприймала вас як пару або тримала про запас. Чим швидше ви це з’ясуйте, тим швидше звільніться від гнітючих стосунків, які не приносять щастя та підривають вашу самооцінку.

Пряма розмова відмінно працює і в відносинах, що склалися. Коли партнери не замовчують причин образ, відразу (або майже відразу) з’ясовують непорозуміння, озвучують прохання, у них менше причин для сварок. Вони починають краще розуміти один одного, враховувати потреби та очікування партнера, стають емоційно ближчими.

Важливо! Пряма чесна розмова – не означає жорсткої та повної звинувачень. Навпаки, претензії не дадуть бажаного результату, а відштовхнуть, змусять захищатися чи замкнутися. Намагайтеся побудувати діалог у форматі переговорів. Спокійний, із конкретними пропозиціями, проханнями, поясненнями. Побудьте дипломатом у своїй сім’ї – це окупиться сторицею.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *